Happy day!

2009-10-29 13:24:27 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


var ett par dagar sedan jag skrev här nu, Och idag är det redan Onsdag, veckan springer iväg, eller det är ju redan Torsdag insåg jag nu. wiiippps! Vad har man gjort, jo pluggat & åter pluggat! Fått väldigt mycket plugg gjort faktiskt, fast jag har nog bara varit iväg till skolan en gång denna vecka och renskrivit, men mycket blev det :)

Fick mail från min lärare idag och hon sätter VG på mig i kursen Rehabilitering & Habilitering! :) och jag är superglad! Jag har aldrig strävat efter vg så förrut, eller legat i för att ha chans till det. Skolan har alltid varit kämpig på sitt sätt för mig, och jag har alltid blivit överlycklig då jag fått G. Men nu fick jag VG, och då vet jag att jag kan alltså mer än vad jag tror, och jag ska fortsätta att prestera så som jag gjort nu i skolan, framöver också. Omvårdnadsprogrammet är roligt på sitt sätt, det är mycket intressanta kurser och lärorika, längtar tills jag är klar med hela programmet så man har utbildningen som undersköterska.

Dagen igår var också bra till en början, men den vände snabbt, av olika skäl tyvärr. Jag hatar när vi gör att de blir så, jag hatar när du gör att det blir så. Men jag hoppas att det mesta reddes ut, eller känns bättre nu. Idag har jag tvättstugan 12-17, så har precis varit nere med två tvättar. Och tänkte att jag skulle dammsuga och skura idag, för igår blev de inte gjort, jag la mig och sov hellre :)

Pratade med försäkringskassan förrut också, så nu ska jag fixa så att föräldrarpenningen kommer igång så jag har den iaf i december, eftersom då får man inget från csn, och jag kan inte vara pengalös, då blir det kronolle. Och dit vill man verkligen inte hamna.

Imorgon åker jag till Linköping, för att på lördag ska mammsen och jag till Ullared och shoppa en massa baby kläder och baby saker till våran skrutta. Och sen ska jag även handla lite julklappar och sånt. Ska bli kul, och skönt att få lite julklappar inhandlade redan nu :)

Ha en super dag!
puss!


Vecka 34

2009-10-29 13:23:54 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu helt plötsligt har tiden sprungit iväg och jag är redan i graviditetsvecka 34. Visst går det fort? Det är mycket som har hänt senaste tiden, magen har vuxit och är stor som en boll tycker jag. Hon har ju legat och tryckt på väldigt mycket på mitt högra revben, men nu har jag inte sån brutal smärta i det som jag hade för några dagar sen. Men hon har börjat sparka och slå därinne, och det märker man verkligen skillnad på, för nu är slagen och sparkarna verkligen hårda och kraftiga! Så de är inte skönt när hon väl får in en spark rakt på revbenet, its hurt! Men hon har det ju trångt där inne! :)

Har börjat läsa väldigt mycket inne på familjeliv.se och andras förlossningar och om vilka bedövningar som de kvinnor har tagit och vad som varit bra för dom. Självklart kommer det väl bli så att man kommer ha så pass ont när man är inne på förlossningen med värkar och allt så att man behöver någon sorts bedövning, och lustgas tycks alla ta och det kommer nog jag med få göra. Men sedan har jag blivit så skrämd av alla skräckhistorier kring just ryggbedövningen epidural, men läste mycket om det igår och nu känns de bättre. Det fanns även en bedövning som heter Spinal och den verkar i ca 2 timmar och de som hade tagit den hade inte känt så stor och brutal smärta under just förlossningen heller. men ska läsa på lite mer om bedövningar och vad jag kan tänka mig för olika. Kan ju vara bra att ha lite önskemål och lite kunskap om det när man väl är på plats sen :)

Jag ska till barnmorskan den 5 november igen för kontroll, och då skulle jag även ta blodprov, i armen :( hatar verkligen nålar, men vafan man dör ju inte! Så då ska jag fråga om hon är fixerad där inne ännu, men det tror jag nog, hon har ju legat med huvudet nedåt nu ett bra tag och inte vänt på sig än vad jag har känt av iaf. Och när hon vände på sig sist, då kände ja verkligen det! åhh jag längtar såå efter henne!!

Men börjar få lite smått panik över att vi inte bestämt oss för något namn ännu, help help. Gäller att hitta något snart! :)


Webb klädes butik :)

2009-10-26 09:57:34 / 6 kommentarer kommentera inlägget?..


http://www.carisma.cc/ Min syster ringde och frågade mig om jag ville vara med på att ha en webb-butik med henne. Så där har ni sidan :) gå gärna in och kika på alla kläder som finns. Sidan är klar för klädes beställning imorgon 27/10, någon gång under dagen! :)

Dessa märken finns det än så länge, och fler kommer det nog komma upp.

- Frank Dandy
- Freddie G
- Object
- Resteröds
- somewear
- topeco
- vasuma
- Vila
- Numph


Lite pics och smakprov på lite t-shirts :)











En söt häxa!

2009-10-25 22:20:47 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Kan inte påstå att revbenet är bättre idag heller :/ fan fan fan, its hurt! men vad hjälper de att klaga? Idag har vi slappat här hemma, spelat lite spel och tjejjerna har busat! Ebba var iväg på Halloween fest i Virsbo, så fick ju försöka så gott man kunde till att omvandla henne till en häxa :) en väldigt söt liten häxa blev det iaf!

Hemkomna därifrån blev de kvällsmat och sen mys framför Camp Rock, tv serien som ungarna älskar! Men dom slocknade som två stockar, pang bom. Så jag har legat och kollat på Vem kan slå Fredrik & Filip. Och funderar nu på att lägga mig själv i sängen och göra som barnen. 

Var iväg till Ica en sväng förrut och hämtade mitt paket jag beställt från FinaBarn.se :) en lite tjockare body och strumpar till skruttan. Jättefint var det iaf! Och där i kassan jobbade en tjej som går på vår föräldrargrupp, och hon berättade att ett par därifrån nu hade fått sitt barn, en månad för tidigt. ooops, de kan ju inträffa för oss också, man kan aldrig veta :)

Sov gott!


Lördagen gick snabbt...

2009-10-24 21:50:36 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag åkte vi upp mot stan för jag tänkte hämta ut nåt paket jag fått avi på, var en liten Calvin Klein parfym :S inte en aning om vart ifrån jag fick den, och den luktade ju inte sådär överdrivet gott heller, haha. jajja, efter det åkte vi och bowlade, älskling kom etta, Ebba tvåa, jag trea & Nora fyra :) det var skönt att komma iväg och göra nåt.

Annars har vi inte gjort nåt speciellt mer idag, spelat lite spel och sådär, kikade på nån ny barbie film innan töserna somnade. Och nu har jag precis tagit mig en dusch och pallar snart inte hålla ögonen eller kroppen uppe längre, mitt revben tar fasen kål på mig, lilltösen ligger snett uppåt så det trycks på som bara den på revbenet.

Det känns rätt skönt att vara brunett igen :) speciellt nu på höst/vinter tider, då är jag nog alltid det när jag tänker efter :D



Men godnatt med er!


Brunett!

2009-10-24 10:38:55 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår åkte jag och älsklingen till västerås och hämtade upp en fin spjälsäng :) sen köpte vi även lite tillbehör o så på Ikea :) så nu har snuttan sin säng redo o klar för att hon ska kunna sova i den. mys! Min älskade mamma satte över en 5 hunka till mig så jag kunde hoppa in på H&M o köpa ett par bralls, så hittade ett par vettiga mamma byxor, skönt!

Så åkte vi och storhandla lite på willys sen skjussa Niklas (bettans kille) hit barnen :) Noris var lite ledsen som vanligt vid avlämning :( men hon blev ju snabbt glad igen. Hon och hennes mamma hade haft Mor&Dotter dag igår, så de hade varit iväg och handlat massa fina kläder och sånt :)

Jag orkade inte ta itu med mitt sönderblekta hår längre genom att göra slingor jämt, så jag köpte mörk hårfärg. Tänkte att jag skulle spara några blonda slingor, men svårt att mixtra med själv. Och jag hade i en och en halv färg och tur var väl det att jag spara halva, för jag blev fläckig, och kan inte säga att jag blev as nöjd nu heller, skulle behövas 3 hårfärger till mitt hår visst. men men :) mörkt blev de ju iallafall!

Det känns som om mitt ena revben gått av eller nåt, har så ont i det. igår kväll var det förjäkligt, men idag är det väl lite bättre, men de gör ont av att bara skratta, nysa eller vrida på sig. Så man känne sig lite handikappad.

Idag ska vi ta med tjejjerna bort till sporthallen för att bowla lite :) ska bli kul, om de nu går med mitt revben, annars får jag kolla på.

Puss & ajöken!


GoodMorning!

2009-10-23 07:55:33 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


I onsdags var jag en sväng till Barnmorskan, tog blodprov och lite sånt, lite dåligt med järn så blir att fortsätta med att äta järntabletter, annars var allt bara bra, och kurvan följdes jättebra! Och lilltjejjan ligger fortfarande med huvudet nedåt :) Hon sa även att det är en normalstor bebis som jag har, ingen mini och ingen jätte :) de känns skönt det.

Denna natt har varit sisådär, sovit halvdåligt. Det är svårt att hitta en bra liggställning när de värker i revbenen :( Så jag vaknade vid 6 och kunde inte somna om, tog en lång kokhet dusch och sen la mig en stund igen, men kom upp lika snabbt typ.

Så nu sitter jag med en Té mugg och läser aftonbladet. Om några timmar ska älsklingen och jag åka till Västerås, köpa spjälsäng o sånt :) mys! Sedan kommer tjejjerna hit idag ♥ fast Nora kommer senare ikväll för hon och Bettan skulle ha mamma&dotter dag idag :) Och det vet ja att Nora längtat efter, gullunge! Sist dom var här sa Nora till Markus hela tiden "Tjeeeena Råååttan" hahaha, för att han hade en råtta på t-shirten, och det skratta hon gott åt :) Man saknar dom verkligen.

Hopp funderar på att färga håret mörkt igen, det är ganska så drygt att göra ljusa slingor jämt bara för att man får utväxt så fort, och mitt hår tål fasen inte mer blondering, så får se :)

Ne nu ska jag kika vidare på aftonbladet!
Ha en bra dag!


Maroon 5 - She Will Be Loved

2009-10-21 12:10:10 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


sjukt härlig låt!


Tvättstuge dag!

2009-10-21 10:42:45 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


hopp ångesten i bröstet sitter i lite smått idag med :/ fan va jobbig den är.. men men finns inte mycket att göra åt det. vaknade upp med en hård bebis mage imorse :) hon ligger så roligt på mornarna, lägger in en bild längre ner på inlägget :)

Nu sitter jag och äter frukost, mackor och nyponsoppa fick de bli, har tvättstugan idag klockan 12, så de ska bli skönt o få lite tvättat oså. Sen ska jag studera lite när orken hittar fram till mitt huvud :)

Måste skicka in papper till försäkringskassan, för det fattades uppgifter, så fick hem mina arbetade timmar ifrån skinnsberg nu, och hann fasen med ca 250 timmar där, och i Fagersta vet jag inte riktigt hur många jag kom upp till, men de måste skickas in iaf.

Jobbet hade förövrigt ringt mig vid 7 imorse, blev lite paff när jag såg det på telefon, tur jag inte vaknade, för då hade man väl fått ännu mer ångest över att man inte orka gå dit, för nu orkar jag icke jobba känner jag.

ne men ha en bra dag!


hormoner..

2009-10-20 22:11:32 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag är trött på att känna mig såhär skör och sårbar vissa dagar, jag är trött på att ha så mycket hormoner i kroppen så man blir helt förvirrad, jag är trött på att varken veta vad som är rätt eller fel i vissa handlingar. Jag är trött på panikångesten som dyker upp i bröstet titt som tätt. Jag avslutade min kontakt med psykologen för att jag kände att min panikångest kan man ta itu med efter graviditeten, för nu har man så mycket hormoner i kroppen så man knappt känner igen sig själv ibland.

Imorgon ska jag ringa BM och tigga till mig ett till ultraljud, jag vill se och veta att allt är som de ska med våran ängel, inte för ja tror något annat, men efter att man fått reda på det så känner man ett sånt skönt och härligt lugn i kroppen på något sätt. Jag längtar så galet mycket nu tills graviditeten är över och hon är ute i verkligheten hos oss! Våran dotter, som jag verkligen kommer göra llt jag kan för, hon kommer gå före allt i mitt liv, hon kommer betyda/betyder mest av allt för mig. Jag ska bli mamma, och jag ska göra allt för att bli världens bästa mamma.



godnatt.

 


:/

2009-10-20 18:18:35 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


man kämpar som en jävla stolle för någonting, och man känner sig stolt över sig själv. Men ändå så kan en person yttra sig om det, på ett negativt och klagande sätt. så det känns som ett hårt jävla slag i magen.

fan vad jag hatar den här kvällen.


Orphan

2009-10-20 11:15:25 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår laddade vi hem någon film som vi såg på, thriller, tyckte den var rätt bra faktiskt, men såg ej klart den, så tänkte göra det idag. äcklig och störd unge är ju med iaf, fy för o få en sån i familjen sådär.

ne nu ska jag traska iväg mot skolan och renskriva lite grejjs.



obehaglig värk..

2009-10-19 21:04:34 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


nejfy, jag är i stort behov av mat hela tiden känns de som. Stack iväg till affären och handla lite, så lagade ordning fläskfilé gryta och pasta som vi käkat. Sen blev det att sitta i duschen med kokhett vatten ett tag.. molande värk nere i magen och små öm i ryggen :( ush inget skönt alls.. så nu ska jag återgå till soffan och fortsätta se på något ointressant program tills Roast på Bearns börjar :)

bye bye!


Muntliga gick kanon!

2009-10-19 15:35:43 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Vi pratade bara om arbetena jag gjort och dom var som sagt godkända, så jag är godkänd nu i kursen, men hon tyckte att jag kunde göra både VG & MVG uppgifterna också, så varför inte? aldrig några betyg jag strävat efter, men kan vara kul att göra ett försök iaf.

Och vårterminen ser ut att lösa sig också med studierna, fast det beror ju helt på hur vår dotter kommer vara, och hur pigg jag kommer vara efter förlossningen osv. Men jag tror det kommer bli bra!

Så nu blir det att studera resten av dagen tänkte jag, för nu jävlar ska jag fixa det här innan december!





Muntligt prov idag!

2009-10-19 10:45:54 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag drömmer konstiga saker om nätterna nu igen, lite små läskiga. Härom natten drömde jag att jag var hemma själv, bäcksvart var det ute och jag hade alla små lampor tända, dom började spraka och blinka, så dog varje lampa efter varandra, så jag sprang som en dåre här hemma och tände massa stearinljus, haha!! Och inatt drömde jag att älsklingen blev jagad av två älgar, och att vi skulle skjuta hans kompis med varsin Wii handkontroll, (fifa skadad) haha

Ska straxt göra mig ordning för att vid 12 hugget ska jag röra mig mot Norberg och träffa mig lärare för att göra muntligt prov. Hon ringde igår och sköt upp tiden till 13 istället för 10, skönt det :) Så hoppas att det går vägen idag, sen ska jag hämta upp älsklingen på jobbet! Så är det föräldrargrupp i eftermiddag också, men får se om vi går dit idag.

ha en fin dag!
puss



Vecka 33

2009-10-19 10:41:04 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår gick jag in i vecka 33 då :) nu springer veckorna tycker jag allt. Helt galet. Pratade med mamma min i telefonen igår om förlossningar och sånt! Är jävligt scary för den stora dagen, men jag känner ändå på mig att jag kommer klara mig igenom den. Lill tjejjan har börjat lugna ner sig i magen alltmer nu, och under dagarna känner man inget speciellt alls, det är på morgonen när jag går upp och på kvällen då det är dags att sova som hon sätter igång och grejja där inne. Hade som molande mensvärk igårkväll/natt också, men låg och försökte tänka på annat, så somnade jag till slut, och idag känner jag ingenting :)

Nu är det bara 55 dagar kvar till beräknad förlossning, wiie, inte långt kvar alls tills vi får se dig, vår bebis. Jag kan inte föreställa mig hur den dagen kommer att vara, jag kommer säkert bara känna lycka.




Helt Off - Babylonsjukan!

2009-10-19 10:16:58 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Denna låt lyssna man mycket på förr i tiden :)
Högstadietider!


Namnförslag !?

2009-10-18 15:06:39 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Guud vad svårt det är att komma på namn till vår lilltjejja, Hjälp till och kom med förslag?
Några namn jag/vi tycker är fina: Thila, Natacha, Nicole...


Hungrig & Uttråkad!

2009-10-18 15:03:23 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


uttråkad till max !! Denna helg har man bara sovit bort känns de som, Man kan ju inte göra så speciellt mycket heller då man inte har några jävla pengar. Jag hatar verkligen att inte ha pengar, kan ju för fan aldrig köpa några kläder eller nåt, och nu finns de typ ingen mat hemma heller. låt veckan gå fort så man får in lite pengar iaf.

Idag måste jag plugga, men suget finns inte för 5 öre, så det får bli ett senare projekt. Har "prov" imorgon i skolan klockan 10.00, prata lite muntligt, men vafan de är så mycket logiska och saker som man kan redan för att man arbetat mycket i vården, så de lär väl gå bra ändå.

bye bye, tråkdag!


Aldrig att jag tar vaccinet!

2009-10-18 11:03:30 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Här kommer en artikel ifrån amalgamskadefonden!

Forskarlarm om vaccin mot svininfluensa:

- Foster och spädbarn kan få kroniska skador av etylkvicksilvret i vaccinet

Foster och barn kan få obotliga skador av det etylkvicksilver som finns i varje dos vaccin mot svininfluensan, säger professorn emeritus i miljömedicin, Maths Berlin, som är en av världens ledande kvicksilverforskare och ordförande i Amalgamskadefondens vetenskapliga råd.


Varje dos av influensavaccinet Pandemrix innehåller konserveringsmedlet tiomersal, en kvicksilverförening som innehåller etylkvicksilver.  Det är detta vaccin som Socialstyrelsen nu har beställt till hela svenska folket.


- Etylkvicksilver kan till och med vara farligare än metylkvicksilver och sönderfaller snabbt till oorganiskt
kvicksilver, som effektivt skadar hjärnans celler, säger Maths Berlin.

När detta inträffar under hjärnans utveckling hos foster och barn kan kroniska skador uppstå med ett livslångt lidande som följd.


- De undersökningar som Socialstyrelsen och Läkemedelsverket stöder sig på kan inte utesluta en betydande risk för påverkan på hjärnutvecklingen hos foster och barn, menar Berlin.

Berlin pekar främst på tre riskgrupper. Foster hos gravida kan bl a drabbas av hjärnskador med autism och Damp/ADHD som följd. Också utvecklingen av hjärnan hos barn i åldern upp till tio år kan hämmas av etylkvicksilvret. Sedan kan vuxna som har en ärftlig känslighet för kvicksilver få sjukdomssymtom. Av de tre riskgrupperna är de vuxna de minst utsatta.


Europeiska läkemedelsverket (EMEA) har hävdat att tiomersal skulle vara riskfritt, men Berlin menar att man inte kunnat redovisa underlag för detta.


Amalgamskadefondens generalsekretare Thomas Karlsson är mycket kritisk till Socialstyrelsens handläggning.


- Det finns kvicksilverfria vaccin, men trots att anbud lämnats på sådant har Socialstyrelsen inte tagit riskerna på allvar och anskaffat vaccinet. Andra länder har beställt allt kvicksilverfritt vaccin som kommer att tillverkas den närmaste tiden.


Professor Berlin avråder gravida och barn från vaccinering med Pandemrix med Pandemrix som har tillsatsen tiomersal.


- Jag anser att riskerna att få men för livet är för stora för barnen. Även som vuxen skall man avstå från vaccinet om man är känslig för kvicksilver


- När myndigheterna påstår att vaccinet är säkert lurar man folk. Myndigheterna måste helt enkelt ta fram ett kvicksilverfritt alternativ för barn och gravida kvinnor, menar Berlin.


Face Stockholm!

2009-10-15 17:32:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag blev prenumerant av tant tidningen Tara bara för att man fick produkter ifrån Face Stockholm då :) och dom fick ja igår, det var en mascara, highlighter, eye gel och en liten sminkväska. När jag väljer make up produkter så föredrar jag helst Make Up Store. Men jag tycker även att de finns produkter från face som är sjukt bra och härliga också. Var inne på deras hemsida nyss och kikade, såg att de börjat med online shop, skoj! :) www.facestockholm.se såg att de fått in fräscha nagelack, så kanske dags att man slutar bita på naglarna så man fräscha till dom med nån snygg färg :)


Vista suger!

2009-10-15 09:36:23 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Fan fan fan, mitt windows vista la av nu igen :( inte ett dugg kul, hatar när datorer krånglar...

hopp min svärmor kommer och hämtar upp mig om lite mer än en timme och skjusar ut mig till dom. Så kommer babe dit ikväll när han slutat jobbet! Vi ska vara hundvakt för dom ska iväg till Norrköping idag och kommer hem imorn igen. Så jag tänkte ta med mig plugg böckerna och studera där ute idag :)

ush jag är trött, och förbannat uppsvullen om magen, lillskruttan börjar ta plats !! Hon ligger verkligen uppe vid revbenen och gosar där inne nu. Det är inte skönt alla stunder.

ha en fin dag!


Svininfluensan!

2009-10-14 11:45:53 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag är inte så påläst om influensan eller vaccinet som delas ut. Vissa säger att det absolut inte ska ta vaccinet, då undrar jag, varför? vad kan hända om man tar det? Jag som gravid ligger tydligen i riskzon för svininfluensan. Jag tror att det kan vara bra att ta vaccinet, men varför är folk negativa till att ta det?


Fifa match!

2009-10-14 11:41:40 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hjärtat hämtade upp mig när han slutade jobbet igår kväll så drog vi iväg till Mia & Tenho och spelade fifa :) det var roligt för de hade fyra handkontroller så älsklingen och jag mötte Marco och Tenho. men vi fick stryk, det var nog mest jag som sabbade matchen haha.. har fortfarande inte lärt mig hur man spelar riktigt, men det är kul ändå!

Igår pratade jag med min kära vän Jennifer, och hon och hennes karl hade tänkt komma upp hit nu någon helg och umgås lite :) det tycker jag lät väldigt trevligt faktiskt! Så de får vi se när de blir! :)

Igår pluggade jag verkligen hela dagen, men jag är faktiskt stolt över mig själv, har tagit mina studier på allvar den här terminen, vilket är nytt för mig! ;) så de känns sjukt bra och man känner sig sjukt nöjd när arbete efter arbete blir ivägskickat till läraren. Så idag ska jag bort mot lärcenter och renskriva dom två sista arbetena i rehabiliterings kursen. Jag satsar ju bara på G i kurserna, men funderar på att göra VG & MVG uppgiften också, kan vara bra att visa att man inte bara ruschar igenom kursen utan att man verkligen försöker göra så gott man kan.

Älsklingen åker till jobbet om 2 timmar typ, så tänkte göra lite käk här om ett tag, så han hinner få något i sin mage, för de behöver han! :)

ha en fin dag!



sjukt snygg är ju Lindsay Lohan iaf och det skulle inte skada ifall man kunde få hennes hår :)






Plugg hela dan!

2009-10-13 14:05:08 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Ìdag åkte jag till skolan i Norberg en sväng, men var sjukt onödigt, åkte dit och vände i princip. Lite missförstånd och irritation med läraren, men fick sedan ett mail som fick mig att se ljust på kursen igen. Blir förmodligen klar med Rehabilitering & Habiliterings kursen på måndag, för då har jag redovisning och sånt med min lärare.

Åkte till lärcenter i Fagersta och renskrev två arbeten som jag fick ivägskickade, och nu har jag två kvar att skriva om, som jag ska få gjorda idag. För jag har fått boken om Arbetsmiljö & Säkerhetskursen nu och är grymt sugen på att börja med den. Men ska för en gång skull göra nåt jag är dålig på, avsluta det jag påbörjat och sen börja med det nya.

bye bye!


Tisdag :)

2009-10-13 09:06:12 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


ush, hade verkligen problem med att somna inatt, somnade till en sväng, men sen kom älsklingen hem från grannen så då vaknade jag till och kunde ej somna om. Så tog mitt täckte o mina kuddar och bäddade upp soffan, och konstigt nog slockna jag pang bom där.

Nu äter jag lite frukost och ska väl straxt göra mig ordning lite smått för att åka mot skolan, inte ett dugg sugen alls på att plugga o så idag, men va fan, i have to!

puss


Slappis dag!

2009-10-12 23:03:41 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag känns de som om jag inte gjort ett skvatt, fast innan babe stack till jobbet damsög jag, annars har jag faktiskt inte gjort mycket mera än o slappat och haft ont i revbenen.. bebisen ligger högt upp nu känner jag. Har ju fått ett arbete klart också, skönt det, så ska jag åka till skolan och renskriva det imorgon!

Bibblan ringde förrut och meddelade att min bok jag beställt hade kommit, så ska ta mig dit imorgon och hämta den också, kul för då kan man börja med nästa kurs ordentligt!

ush jag är så himla trött men ändå inte sovsugen, men blir nog sängen om ett tag ändå, ska ju upp tidigt imorn, så är väl lika bra att komma i säng.

Puss & sov gott!


Vecka 32

2009-10-11 12:31:05 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Beräknat förlossningsdatum: 2009-12-13
Barnet blev till omkring: 2009-03-22
Du är i vecka: 32
Du är i månad:
7
Antal graviditetsveckor och dagar: 31 veckor 0 dagar
Antal dagar kvar till förlossningen: 63

Barnet

40 cm och 1.7 kg. 32 veckor gammal och inlagringen av underhudsfett fortsätter. Barnet skall gå upp ungefär 2 kg på de resterande 8 veckorna. Det är starkare och kan ge dig rejäla kickar. Om barnet sparkar rakt på din urinblåsa kan du till och med kissa på dig. Nu kommer den stora magens tid. Du behöver mer vila, mat och dryck för att orka och för att barnet skall kunna växa ordentligt.
Hjärnan fortsätter att utvecklas och växa. Man vet att barnet vid den här tiden har aktivitet i hjärnan både när det är vaket och när det sover. Om det betyder att barnet drömmer har man däremot inte kunnat påvisa. På små pojkar börjar testiklarna nu att gå ner i pungen.

Mamman:

Beroende på var ni bor i Sverige har ni troligen redan tagit ställning till var ni skall föda. På många håll finns fler än ett alternativ. Vanligast är att man väljer den klinik som ligger närmast hemmet, det känns oftast tryggast och enklast. Det finns de som vill föda hemma. Då är det viktigt att man i mycket god tid får kontakt med någon av de barnmorskor och läkare som arbetar med hemförlossningar. De är inte så många men fråga er barnmorska om det finns någon i ert närområde, eller sök på internet.


Suuntag!

2009-10-11 11:31:57 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår åkte vi ut till markus föräldrar och åt mat och var där ett tag. Sen blev de hem och ta de lugnt. Barnen var rastlösa och hade sockerkickar av allt godis så jag sa åt dom att de fick måla varandra med vattenfärg :) Det gillades, Så dom målade varandra och sen målade dom även mig! Sen kikade vi på fotbollsmatchen, synd att Svergie förlorade :(

Idag är de lugna gatan här hemma, tjejjerna spelar super Mario på Wii och jag tänkte ta en kopp kaffe och läsa aftonbladet, babe ligger och slöar framför en film i sängen. Så jag tänkte springa ner och se om de finns någon tvätt-tid ledig idag, vore skönt.

ha en fin söndag! :)



Vi har tjejjorna i helgen :)

2009-10-10 11:06:19 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Fick tillbaka svar om mina arbeten idag och dom var godkända, så himla skönt. Var ett jag skulle komplettera lite på :) fan va härligt de känns o slippa göra om en massa som man nästan alltid förr fick göra.

Igår hämtade vi tjejjorna, så dom är hos oss i helgen, Älsklingen och Ebba stack iväg på friidrtotts-träning, så då målade nora med vattenfärg sen gjorde vi tacos-paj till dom kom hem :) sen blev de mys framför Idol, men kickorna slocknade pang bom!

idag blir det att åka ut och hälsa på markus föräldrar, äta lite mat och så :) annars får vi se vad som sker. Lilltjejjan böka runt som en tok i magen igårkväll/inatt, tycker de känns lite läskigt ibland, det känns så kraftigt och det känns ju som om hela magen ska vända sig ut och in, Men hon kanske vända runt på sig lite :)

Ha en fin lördag!
pusss!


Hello Hello!

2009-10-08 23:18:24 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Seg morgon idag, men klockan 12 tog jag mig i kragen och hoppa på cykeln emot lärcenter, och det fanns en ledig dator som tur var, så fick iväg alla arbeten som jag hade kvar i Etik & Livsfrågor, så nu återstår bara 3 filmer att se i den kursen, och så fick jag även iväg något arbete i Rehabilitering & Habiliterings kursen. tillbringade 3 timmar vid dator, sen orkade ja inte mer, så då cykla jag hem och väckte min kära karl.

Sen skulle markus hälsa på Mia & Tenho så då hoppade jag av vid en annan Mia och tog en kaffe och snackade :) trevligt var det iaf, och hur söt hund som helst hade hon :) Sen knalla jag ut i kylan mot Tenho & Mia, så åkte älsklingen och jag hem till Fagtown igen! Stannade till och köpte lösgodis på vägen hem, har varit sugen på de i flera dagar ju! :) gotti gottitt!

Markus stack iväg till jobbet förrut så jag har tagit mig en sjukt lång dusch, skulle kunna duscha i evigheter, blev lite ansiktsmask & grejjer så nu sitter jag och känner mig fräsch i fejjat! :) Ska slå upp böckerna och se om ja kan skriva något arbete nu tänkte jag. Fan vad jag pluggar nu känner jag, såhär intensivt och mycket har jag nog aldrig engangerat mig i studierna, men nu känner man lite stress över att hinna klart allt i tid och så. Men det ser ljust ut!

Ha en fin kväll, puss puss!


gääääääääsp

2009-10-07 22:48:59 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag är sååååå trött, puuh! sovit även under dagn idag ju och ändå känns de som om jag inte sovit på flera dygn. Blir nog att lägga sig i sängen och läsa lite i plugg böckerna och se om man hittar någon skön liggställning in the bed. Idag är jag en riktig klagare, men de är rätt påfrestande att vara tjockis.

Nu har hon vänt sig :)

2009-10-07 14:53:03 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har min lilla tjejja i magen lagt sig med huvudet nedåt :) Har ju haft sån mensvärk till och från, och barnmorskan sa idag att sitter de i så pass länge så ska man ringa förlossningen och höra med dig, för det kan ju vara att man öppnar sig. Men idag har jag ännu inte kännt av någonting så därför ringer jag inte dit :)

Hennes hjärtslag låg på 147 idag vilket var bra, och hon var så stor som hon ska vara i den här veckan, så allt såg bara bra ut, känns så skönt när man går där ifrån barnmorskan, då man vet att allt står bra till, och att allt är bra med lillskruttan.


Åh jag längtar så sjukt galet efter dig!


Enkla Frallor :)

2009-10-07 12:33:10 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorse blev ja sugen på frallor när jag vaknade, så stack iväg till affären och köpte jäst, hittade ett recept på nätet och dom blev faktiskt goda :) 

Ingredienser

5 dl 37º vatten
50 g jäst
2 msk raps- eller solrosolja
2 tsk salt
1 msk flytande honung
10-11 dl vetemjöl
2 dl vetekli eller havregryn
2 tsk bakpulver

Gör så här

Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, bakpulvret blandas med en del av mjölet.

Arbeta degen 7 minuter i maskin, längre för hand. Täck över med bakduk och jäs 30 minuter.

Dela degen i två delar, knåda och rulla ut till längder som skäres i ca 15 bitar. Var sparsam med mjölet, degen ska inte kladda men inte mer.

Trilla runda, släta frallor och lägg dem på bakpappersklädd ugnsplåt. Låt jäsa i 30-40 minuter. De jäser ihop men är lätta att bryta isär.

Spraya dem med kallt vatten och grädda i mitten av ugnen, 225º, i ca 10 minuter. De ska endast ha svag ljusbrun färg.

Tips:
Börja alltid med den mindre mjölmängden och prova er fram. Det är flera olika faktorer som påverkar mängden mjöl. För mycket mjöl ger tyngre och kompaktare bröd.

Täck inte över frallorna med bakduk efter gräddningen så behåller de skorpan bättre.



Så nu ska jag äta frallor och dricka nyponsoppa :) har huvudvärk idag och känner mig halvkonstig, hoppas de släpper efter lite frukost!

plugghingst!

2009-10-06 23:47:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Studibesöket idag gick bra, lite smått segt men det var ju ändå intressant hur mycket dom faktiskt kan anpassa bilar för de med handikapp. Efter besöket åkte jag mot Norberg och såg två filmer där på lärcenter som ingår i mina kurser, och sedan blev det en tripp till lärcenter i Fagersta för att renskriva 3 arbeten och få iväg dom till läraren. Så min dag blev att plugga idag, och det blev bra också, hann med mycket där :)

Blev lugna gatan när jag kom hem, älsklingen och jag kurrade ihop oss i sängen och tittade på Andra Avenyn! Sedan slumra jag till ett tag och har mest segat hela kvällen, varit as trött. Lillan i magen har fart på sig massvis iaf och det är mysigt med dessa stora rörelser hon gör :) ♥ Vissa stunder känns de som om hela magen ska vända sig ut-och-in, men jag tror nog att tösabiten försöker vända lite på sig kanske? :)


Tråkigt när min kära karl jobbar natt. Så jag tänkte slå upp böckerna nu och se om ja får nåt mer plugg gjort, känner mig en aning lite stressad med allt, men jag tror nog att jag hinner få alla arbeten klara i tid :) eller jag ska få alla arbeten klara i tid, så då gäller det att vara en plugg hingst.


Promoe - Lev nu!

2009-10-06 08:13:27 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


En bra låt! ♥


Studiebesök!

2009-10-06 08:01:07 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Har precis duschat och gjort mig ordning, så sitter nu med en kopp kaffe och inväntar tiden. Ska spettsa öronen på studiebesöket idag så jag kan skriva ett bra arbete om det sen, För idag är det plugg som gäller! Får se om jag drar te skolan efter studiebesöket och kollar nån film!

Kallt som satan är det ju ute iaf, frost överallt, men hoppas aj slipper skrapa rutorna för babe hade ju bilen från jobbet imorse, så hoppas den hann bli lite tinad iaf :)



Annan synvinkel!

2009-10-05 23:58:25 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


På föräldrargruppen idag var de intressant för att vi hade just ämnet förlossning. Annars utöver det var det mest segt, men jag kan säga som så att det fick mig att se en förlossning ur en annan synvinkel :)

Kallt har de blivit ute, mycket kallt! Babe fick ta på sig vinterjacka när han stack till jobbet vid 21 hugget. Jag har inte gjort så mycket mer än att surfat omkring lite på nätet, och tagit en varm dusch! Har nu slagit upp böckerna och ska göra klart min inlämningsuppgift nr 6, så jag kan renskriva och få iväg det imorgon, efter att jag varit på studiebesöket i Hedemora!

puss & kram!


Vecka 31 nuudå :)

2009-10-05 14:44:11 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Ikväll är det andra föräldragruppsträffen, och idag var temat förlossning, HJÄLP!! :O men åh andra sidan kanske min skräck för den stora dagen förminskas lite genom att få en massa fakta om den, vi ska tydligen se någon film också, inte för jag vill se när barnet kommer ut, aldrig. Men hur allt är när man kommer till bb och såntdär. Så jag tror nog att denna kväll blir rätt så lärorik!

Haft som mensvärk nu några dagar, och läst mycket om det, vad det kan vara osv, och då fick jag till svar att det är förmodligen förvärkar eller växtvärkar som man har. Så inget allvarligt! Det är ju en smärta som är svår att beskriva, men man klarar att stå igenom den :) en varm dusch gör susen iaf, fast sen kommer de tillbaka igen.

Vaknade även upp igår med förbannade höftvärkar igen, dom är inte roliga för 5 öre, men inte så mycket att göra åt det, bara fortsätta sova med en kudde mellan låren och se glad ut :)


Vecka 30 på den bilden!





Igår gick jag även in i vecka 31 :) wiiie!


Mååååntaag!

2009-10-05 14:39:18 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


I lördags tog jag tåget hem igen, tung packning och stressigt mellan tågbytena :( men hem kom jag ju tillslut! Haft molande värk i magen nu i 2 dagar, så som man har när man har mensvärk, inget skönt alls. Men har suttit inne på duschgolvet med kokhett spruttande vatten på mig, och då har de faktiskt släppt lite, förvärkar eller växtvärkar är det tydligen, men obehagligt är det ju.

Idag har vi städat och grejjat, har även ringt runt och uträttat massa ärenden & sånt. skönt när man hinner med sånt om dagara, och då fick jag reda på att jag får ha kvar csn lån samtidigt som ja tar ut föräldrapenningen sen, TUR & SKÖNT! Har även ringt bibloteket för att höra ifall de hade Arbetsmiljö & säkerhets boken, men den skulle dom skicka efter åt mig, goodiie. Så kan jag starta upp den kursen nu också, eftersom jag ligger rätt så bra till i de andra kurserna.

Imorgon ska jag till Hedemora på något studiebesök som är obligatoriskt, ska vara där 10.00, inte en aning om vart de ligger ens en gång, eller hur långt tid de tar att köra dit. Tur att Gps:en uppfanns! ;)

ne nu ska jag slå upp böckerna och göra klart ett arbete innan vi ska ner och hämta upp tvätten!
Have a nice day!


Linköping!

2009-10-01 10:57:35 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


I tisdags kom jag hit till Linköping, åkte direkt tåg från västerås så det var sjukt skönt och slippa alla byten. väl framme träffade jag Alexandra en sväng, och sen var jag hos frissan och klippte mig, och så kom min älskade vän Jennifer ♥ så gick vi ett par vänder på stan och bara snackade och umgicks, great! Sen på kvällen kom fia och hämta upp mig så stack vi iväg på smyckesparty i tallboda, trevligt! :)

Och igår blev de simhallen en sväng med challe, bubbla lite och sådär, käka mat och drack kaffe och bara snackade, härligt! Hälsade även på mormor en sväng och snackade en massa, hon är bra. och på kvällen drog mammsen och jag in till Ikea för att strosa runt och kika på bebis grejjerna. tyvärr kunde ja ju inte handla några stora grejjer eftersom jag ska åka tåg hem igen, men handla lite små saker till hemmet :) Så härligt o umgås med mammsen min.

Idag blir det att dra in och luncha med pappa, dom spraka folk på hans jobb igår, de som hade jobbat i 20 år fick gå, pappa har varit där i 22 år så han fick stanna som tur var. Sen ska jag åka och umgås med min syster och lilleman idag, guld värt!

ne nu ska jag väl göra mig ordning..

ha de så bra. puss!


vecka 30

2009-10-01 10:30:05 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är jag i vecka 30, och det är absolut inte långt kvar nu ju känns de som.. börjar kännas! Vi var på föräldragrupp hos barnmorskan i måndags, och där var det säkert 10 par, och någon i varje par ska få sitt första barn nu i november/December! Vi gjorde väl inget speciellt, men vi ska ses 3 måndagar framöver nu, och nästa gång ska vi bara prata om förlossning och se film om det. hjälp, min stora fasa ju.

lilltjejjan där inne gör fräna rörelser :) Jag badade i mammas badkar igårkväll och då flyttade sig hela min mage till och från, gick som vågor och ena stunden blev de stenhårt på ena sidan och det bukade utåt massa, det är himla häftigt o se, men lite obehagbligt ibland då de känns som om hon ska krypa ut ur skinnet på mig :)


Har även haft lite obehagbliga spänningar i magen, ilningar osv, och mensvärk, men det är väl att nu växer hon ju till sig där inne, och ska enligt libero och andra graviditetstidningar vara ca 38 cm lång, det är ju inte konstigt att det är trångt för henne.. men jag har fortfarande inte förstått att det faktiskt ligger en liten bebis inuti mig, det är helt ofattbart!

Jag är verkligen livrädd för förlossningen och det är mycket med den som jag har gått och tänkt på, nu börjar de närma sig och jag har funderat ännu mera kring förlossningen, okej självklart kommer de kännas, det kommer göra ont, men det är ungefär en dag utav mitt liv, kanske handlar det om flera dagar, eller bara några timmar, men det går över, det är ju inte så att jag ska dö. och jag har läst massor om kejsarsnitt och det är ju också ett alternativ som jag alltid snackat om att det är så de ska bli, men just nu känner jag nog mer för en vaginal förlossning och så får de bli kejsarsnitt om det blir i behov av det sen!

ut ska hon ju, det är bara kämpa =)



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!