Nervös till och från!

2009-08-28 12:40:31 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår hade jag en sån dag då jag hade tankar runt omkring graviditeten och bebisen. Nu känner man ju verkligen att det är ett liv som rör på sig där inne i magen, och jag kan inte fatta det ännu att det faktiskt är våran bebis, jag ska bli mamma, och hur stort steg är inte det i livet då? Jag har tankar om förlossningen och jag är skit nervös inför den vissa dagar, och vissa dagar inte alls, okej ut ska hon/han, men hur? hur fasen ska det ens gå? Jag har fasa för dagen då den är här, jag kommer vara så sjukt uppe i varv & stressad och vara helt panikslagen. Men åh andra sidan, vad gör väl det? det är jag väl knappast ensam om, eftersom det är första gången för mig att föda så vet jag inte vad som väntar mig. Det blir som de blir helt enkelt, ingenting man ska behöva gå och oroa sig över :)


Jag vill verkligen göra ett 3D ultraljud och det stod på hemsidan att man ska vara mellan vecka 24-28, och jag går in i vecka 26 på måndag så tiden passar perfekt, först ska vi betala alla våra skräp räkningar här hemma nu när markus vaknar, och jag hoppas för allt i världen att det kommer finnas pengar kvar till ett 3D, dyrt är det ju, nästan 2000:- Men jag vill så gärna, vill så gärna se att allt är bra med vårt mirakel, och jag vill väldigt gärna veta vad det är för en liten skrutt, är det en kille? eller är det en tjej? de flesta som har velat se magen säger direkt, det är en kille, men det kan man ju inte se till 100% tror inte jag. För mig spelar det asbolut ingen roll om vad det är för kön på pyret, men det är så kul att kunna köpa kläder och barnartiklar osv, så man slipper köpa allt i neutrala färger. Min navel ser jätte rolig ut när jag ligger ner och reser mig upp, haha den vänder sig nästan ut och in! :)



Barnet vecka 25:

800 gram och 24 cm lång från huvud till stjärt. Barnet har fullt funktionsdugliga händer och fingrarna har naglar. Dygnsrytmen är mer tydlig. Barnet har perioder då det är vaket och det sover på mer bestämda tider. Skelettet fortsätter att hårdna.


Fredag Fredag :)

2009-08-28 12:27:17 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår var vi som sagt i västerås en sväng, hon barnmorskepsykologen som jag träffade verkade väldigt bra, lätt att prata med, så det var skönt. Efter att vi gått runt en sväng på stan och käkat o sådär, så åkte vi vidare hem till Tobbe & Jenna och hälsade på, och jag fick se deras bebis Linus, bebis o bebis han hade redan hunnit bli 6 månader :) Efter det åkte v mot Skinnsberg och hälsade på Tenho & Mia en sväng, satt ute på ballkongen och lyssnade när Mickis & folket drog en massa skämt haha, men det var en en trevlig dag igår :)

Imorse knalla jag upp vid 10 hugget ungefär, klädde på mig och stack ner till "stan" för att gå till konditorit och beställa tårtor som vi ska ha på kalaset på söndag. Dom gjorde ju tyvärr inga chokladtårtor så de fick bli en hallontårta och en tårta med mandarin & chokladfras i, får hoppas att de duger till kickorna :)

Så nu sitter jag här och dricker kaffe och ska straxt hoppa in i duschen, tänkte jag, så ska vi åka mot virsbo sen så vi är där till 15, och hämta tjejjerna från skola & dagis :)


have a nice day!

Västerås idag igen :)

2009-08-27 13:02:56 / 5 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorse gick jag raka vägen ner mot tvättstugan och kasta i två maskiner, sen blev de frukosttajm. Min älskling är bäst för han hade köpt färska frallor när han åkte hem från jobbet imorse, yummie ♥ Sen kom posten och där fick jag mitt halsband som charlottes jobbarkompis har gjort åt mig :) fint var det! Annars har jag inte gjort så mycket mer än o tvättat och sånt, eller jo betalat massa räkningar.

Idag blir det att åka till västerås igen nu om någon timme, jag ska träffa en barnmorskepsykolog en sväng vid 15, sen ska vi ta en repa på staden. Behöver handla lite små saker och även ta en drop-in klippningen om det hinns med.

ha en fin dag :)



pluggdags såhär på kvällen :)

2009-08-26 22:54:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag har känt mig så fruktansvärt trött nu i flera dagar, men idag har jag energi iaf :) Vi åkte till Västerås och handla grejjer till tjejjerna. Och så gick vi även ett varv inne på Ikea och kolla runt lite på spjälsäng & skötbord och massa annat! Finns mycket till bra priser där. Vi hittade även en hall-lampa, som behövdes :)

På vägen hem åkte vi förbi sambons barn och gratta dom lite smått, eftersom det är ju ebbas dag idag. Sen har vi inte hunnit med mycket mera. Älsklingen stack iväg till jobbet vid halv tio nångång. Och jag ska sätta igång och plugga lite nu tänkte jag! :)


Rehabilitering & Habilitering !

2009-08-25 22:01:03 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorse ringde jobbet och frågade iall jag kunde jobba, och olyckligtvis skulle jag ju till skolan just idag klockan 09 :/ men men, fick bra information om Rehabilitering & Habilitering, så imorn ska jag låna boken på bibloteket sen är det bara att sätta igång med den kursen :) har böjat med den andra kursen idag Etik & Livsfrågor, och den verkar helt okej, intressant. Så jag ska fortsätta att plugga lite nu såhär på kvällskvisten :) babe stack precis iväg till jobbet.

Imorgon ska vi åka till Västerås och handla lite presenter, eftersom markus döttrar fyller år, Ebba fyller redan imorgon och Nora i helgen, så vi lär ju ordna lite gifts till dom :) Imorse när babe kom hem från jobbet hade han med sig bilbarnstolen hem som vi köpte av en jobbarkompis till honom, vad mysigt det är när vi handlat en bebis grej :) nehej om man ska plugga lite nu då.

Sov gott när de är dags.

Etik & Livsfrågor!

2009-08-24 22:50:51 / 4 kommentarer kommentera inlägget?..


Det är ena kursen som jag kommer läsa nu under hösten, har börjat titta lite smått i boken och arbetshäftet, och det verkar helt okej! Jag är inte överdrivet pepp på att plugga igen, men jag hoppas de kommer mer & mer när man kommer igång! Ska även till skolan imorgon igen för att få information om nästa kurs :)


Min älskling jobbar natt denna vecka :( det suger.


Vilken upplevelse :D

2009-08-24 21:43:29 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår kväll när vi skulle sova, då satte bebisen igång med en väldans massa häftiga rörelser, helt galet kändes det faktiskt, tror hon/han gjorde volter inne i magen på mig, det kändes som om hela magen vände sig ut och in flera gånger :) lilla krabaten.


Idag var vi hos barnmorskan och det gick bara bra, allt såg bra ut och vi följde kurvan bra också :) lyssna på hjärtljud och sådär ♥ Så sa hon att det snart är dags att gå på blivande föräldragruppsmöten, det ska bli intressant! :)


en bild på magen också :) går in i vecka 25 nu!


Sjuka Drömmar :D

2009-08-23 10:23:59 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Denna natt har jag vaknat till och från ett par gånger, men ändå somnat om på momangen :) drömde en sån lustig dröm, inatt igen :) Bebisen hade kommit ut redan i min dröm, och var ju självklart förtidigt född, och det var en liten tjej, världens sötaste och finaste, och världens minsta, hon var säkert inte längre än 20 cm, och jag skulle simma i simhallen så hon fick ligga i skåpet och vänta på mig :S så när jag var klar och hade bytt om o så, så vaknade hon, så jag gick omkring med henne lite i famnen och insåg att jag totalt glömt att ta med mig blöjor, tvättlappar och allt som hör där till, så säger tösen: Mamma jag behöver bajsa på toaletten, hahaha. Men hur skulle hon ens kunna sitta där? sen när vi gick från badhuset mötte vi Alexandra för hennes unge hade också kommit ut så vi ville se den, och det var också en flicka, men hon såg ut att vara 5 år, haha :) hon kom i en stor släde som charlotte drog omkring på, haha!




Det är konstigt med drömmar men också lite roligt :) man kan j drömma precis vad som helst. Hur som helst så vaknade jag för en kvart sen typ av att älsklingen ringde, så jag ska hämta upp honom här borta vid tåget om en timme typ. Han var slitage.se idag :) Blir nog bara lugna gatan här tills jag ska iväg till jobbet sen vid 17.00.


ha en fin dag!

Collie Buddz - Blind to you

2009-08-22 23:55:27 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


här kommer en till skön låt med Collie Buddz ♥


Namn Tips?

2009-08-22 18:25:40 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Jo nu är det ju som sagt bara 3 månader kvar tills den lille ska komma, och det kanske är dags att komma på något namn :) Så ni får gärna ge mig tips på fina och lite annorlunda namn?!  tack på förhand! ♥

HurtigBullen!

2009-08-22 18:24:12 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det blev som jag skrev, en rejäl storstädning och gud så skönt det är nu när det är gjort, dammat och grejjat, skurat o haft mig så nu är det rent och fint :) slog mig precis ner och kasta i mig lite pasta & Köttfärsås, men jag är sämst på att göra köttfärssås, tips på hur man gör en god och bra köttfärssås? :) Pratade precis med min älskling också, han hade det trevligt hos Tobbe & Jenna. Och nu tänkte jag sitta och surfa runt lite på nätet, kanske kika efter nya gardiner till hemmet, behövs till alla rum känns det som, skulle vara kul med lite fräscha färger istället för bara vita eller beiga :)


ha en fin kväll!

tjuuu shim!

2009-08-22 09:41:35 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorse vaknade jag av att jobbet här i fagersta ringde, klockan 06.40 men jag bara tittade på mobilen, jag orkade verkligen inte gå upp, så jag la mig igen, men så ringde jag väl upp straxt efter 8 och fråga om dom fortfarande behövde in nån, men de behövdes ej :) sen skjussa jag markus till tåget nu för nån timme sen, han ska iväg och hjälpa tobbe och flytta och sen parta lite i Västerås ikväll, så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på, men funderar på att kankse dra en rejäl storstädning, men vi får se vad som sker under dagen :)

börjar ge sig!

2009-08-20 22:00:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ikväll har jag har inte känt av febern något speciellt, det var när jag kom till jobbet så svettades jag som en gris, sen gav det med sig så jobb kvällen gick bra, och trevlig personal jobbade jag med också! Så nu har jag precis tagit mig en skön dusch och nu känner jag hur svetten börjar komma, så kanske är dags att ta en alvedon och skutta i säng och hoppas på lite sömn! Väldigt många som är sjuka nu märker jag, så det är väl något virus som går.

godnatt!


Vecka 24!

2009-08-20 10:51:33 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


oj oj oj vad det har börjat hända grejjer just denna vecka :) bebisen är i full rörelse, sparkar nästan hela tiden och ibland kommer det rejäla sparkar känns de som :) helt underbart är det ju. Tänk att jag redan är i vecka 24 och månad 6. Tiden springer iväg, och det är inte överdrivet långt kvar nu ändå ju. men jag trodde ändå att magen skulle vara mycket mycket större än vad den är nu, men det där är väl också något som är från person till person, bara knodden följer vår kurva och jag min så är det ju lugnt. Ska till Barnmorskan den 24:e, ska bli underbart att höra hjärtslagen igen :) och se så allt ser bra ut osv! :)

Det jag mer har känt av nu än att lillfisen sparkar och har sig där inne, är att man har kramper i olika delar av kroppen när som helst, men mest på natten, och det är inget roligt alls, benen blir helt stela och står rakt ut, haha, fan vad ont de gör. men det är ju också sånt som hör till, mamma skratta när jag berättade för hon hade exakt likadant :)

Även är det så att de här dagarna har jag ömmat på höfterna, men å andra sidan kan det ju ha med att göra att jag legat i sängen i flera dygn pga febern :) inte vet jag. Men det händer saker och ting med kroppen nu iaf, anfådd för minsta lilla, man orkar inte lika mycket längre som förr.

Jag har faktiskt inte begripit riktigt än att det verkligen är en liten bebis inuti mig, hur ska man kunna förstå det förens dagen är där, då vi får ses för första gången. åhh, jag längtar!



Denna bild hittade jag på google, och det är en bebis som är i vecka 23, tänk att en sådan ligger i mig, oförståeligt!


Fy för att vara sjuk!

2009-08-20 10:32:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


I lördags åkte jag hemåt från Linköping med tåget, var så sjukt trött & svag i kroppen så satt och sov till o från hela vägen. Markus och tjejjerna kom och hämtade upp mig vid tågstationen iaf :) Ebba har ju fått Markus gamla mobil så hon var väldigt glad över det iaf :D Sen i måndags tror jag det var så började jag må dåligt, magkatarr skiten satte igång, men det var inte lika kraftiga "kramper" denna gång som sist, men fy vad ont dom gör, satt i duschen ett bra tag, sen efter det har jag haft feber och i princip sovit hela dagarna, haft sån sjuk frossa och såna sjuka svettningar, men just nu idag när jag vaknade så känner jag mig någorlunda pigg, inte helt klar i skallen men nästan!

Blev även inbokad för att jobba idag 16-21, och det tackar jag för, tråkigt nog att man mår sådär, men bara att bita ihop dom få timmarna ikväll, för jag måste jobba!!!

När jag var i Linköping hann jag med att träffa en massa människor, och det var as skönt & trevligt, okej att man fick stressa precis hela veckan men så är det när man ska hinna med allt :) Sofias hund har ju vuxit och är såå söt och duktig!! kul att man hann träffa fia några vändor, hann även träffa challe några vändor också ♥ Blev att luncha med Alexandra en dag där och det var kul att se hennes söta bebismage som faktiskt blivit större än min tror jag :) Vädret har ju för övrigt varit ruttet när jag var där, spö regn åska blixtrar och hagel, men lite mysigt :) Jag tog även med mig charlotte och lilleman till busfabriken en dag, vi studsade som aldrig förr på hoppmattorna, fan va skoj de var :D men lilleman var sjuk upptäckte vi sen, han kräktes och mådde inte ett dugg bra stackarn. men sen krya han på sig efter nåndag så då blev det att busa med han igen :) cyklade omkring lite i pickhult och köpte glass och så :) världens bästa lilleman!
 
 

Trött Trött Trött!

2009-08-07 20:48:44 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


nu börjar jag känna mig lite smått trött i kroppen och skallen, har jobbigt en hel del den senaste tiden, men igår blev de inget jobb för min del, för jag spydde som en tok kvällen innan, stark mat rekomenderar jag absolut inte till gravida :) ush och tvi blir ju dålig som bara den av det.

Idag har jag jobbat på Stolpvreten här i Fagersta, var ett tag sen jag var där och jobbade så det var skoj :) gick hur bra som helst också! Sen jobbar jag resten av helgen i Skinnsberg!

På måndag är det min sista jobb dag enligt med arbetsschema i Skinnsberg, slutar 12 då vilket är sjukt skönt, och då blir de förmodligen att dra till Linköping :) ååååh vad häärligt! saknar den stora staden galet mycket just nu. Vad fan finns det för mig att göra här när markus är ute och festar? inte för jag skulle orkat med så mycket annat då man jobbat som man gjort, men jag saknar mina vänner!

just nu har jag kastat i massa slingor i håret för ännu en gång :) undra hur resultatet blir denna gång, hade det här varit för ett halvår sedan hade jag varit kritvit i håret så som jag har färgat, men när man är gravid så ställer hormoner och grejjs till det för färgresultatet, så jag lyckas inte bli så ljus som jag vill :/ men men!

Tiden står stilla!

En ny vecka!

2009-08-03 11:09:35 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Japp idag går jag redan in i vecka 22 :)

Barnet:

Barnets sinnen mognar och utvecklas för varje dag. Det känner med sina händer över ansiktet och kroppen. Smaklökarna på tungan utvecklas. Ögonlocken är fortfarande slutna. Du kanske upplever att barnet är mest aktivt när du själv vilar. Det är vanligt att barnet vaggas till sömns när du rör dig. När barnet är fött kanske ni upplever att barnet har kvar sin egen dygnsrytm. Det kan ta ett par månader för den nyfödda att anpassa sig och ställa om sig till er sovrytm. Barnet har nu lite hår och nackvirveln syns tydligt. Dess hjärta slår ungefär dubbelt så fort som ditt. De små öronen är mjuka men färdigformade och det hör allt mer av sin omgivning. Många menar att barnet har en fömåga att minnas röster och speciella musikstycken om man spelar de ofta under graviditeten. Huden är fortfarande tunn och rödaktig på grund av de ytligt liggande blodkärlen och att det inte lagt på sig något underhudsfett än.


Work today!

2009-08-03 10:57:50 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har jag varit ledig från jobbet hela helgen och det känns som om det var en evighet sen jag var där, och jag är inte ett dugg sugen på att jobba idag faktiskt, är trött, och jobbar till 21.30. jajja, bara att gilla läget :)

I helgen har vi haft tjejjorna här hos oss, jag åkte och hämtade dom i Virsbo i Torsdags och så fick jag ju även se deras sjukt söta hundvalpt dom köpt :) vill med haaa! =) Så i fredags plockade vi lite blåbär och bestämde oss för att göra en blåbärspaj och ta med till deras farmor och farfar på lördagen :) Och där ute hos dom gick de knappt att vara för det var så mycket mygg som attackera oss, Sen blev det även en tripp förbi Fredrik & algot på vägen hem, och tjejjerna fick busa loss med deras kusin lite :)

Och igår åkte brudsen hem till sin mamma igen, och då blev de lite smått tomt här hemma som vanligt, Tony & Lotta var förbi på en fika annars hände inte allt för mycket, vi åkte in till Skinnsberg lite senare och hälsade på Peter.

ne nu ska jag plocka undan frukosten!
puss & Kram!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!